2013. április 11., csütörtök

Hanami/Cseresznyevirágzás

Ki az aki ne találná szépnek a tündöklő, rózsaszín fákat és a velük járó rózsaszín szirom esőt? Nos, szerintem nincs olyan ember aki nem érzi magát egy kicsit is üdébben a gyönyörű cseresznyefák sátra alatt. ^^


A cseresznyevirág (japánul: sakura) egy nagyon jellemző jelképe japánnak, mert az éghajlatnak köszönhetően rengeteg ilyen fa található ott. A virága a mulandóságot, a folyamatos megújulást, az újjászületést szimbolizálja.


A japánok minden évben tartanak egy úgynevezett "virágnéző ünnepséget" amit japánul Hanaminak hívnak.  Ilyenkor összegyűlik a család egy parkban, piknikeznek és gyönyörködnek a fákban. /Ha szeretnél erről  többet megtudni, ajánlom EZT az oldalt ^^/ Ezen kívül számos fesztivált, rendezvényt is tartanak ez alkalomból. Esténként kivilágítják a fákat lámpásokkal, ami egyedülálló látványt nyújt.

A virágok hamar lehullanak, így csak pár napig lehet teljes mértékben látni őket. Délről észak felé halad a nyílások kezdete, Március hónapban. A japán meteorológusok pontos tájékoztatást szoktak adni arról, hogy hol mikor borulnak teljes díszbe a fák.
Japán legnagyobb cseresznyevirág néző helye a Myogi-hegy lábánál levő Sakura no Sato ("Cseresznyefalva"), ahol több mint ötezer cseresznyefa található.

[Bár nálunk csak a szomszédban van egy darab cseresznyefa, mindig örömmel tölt el, ha látom hogy elkezd virágozni. ^^ Szeretek képeket készíteni róla, és megörökíteni a gyönyörű virágokat. Íme egy-két fotó ami szerintem nagyon szép lett ^^ (Pedig telefonos xD)]


 Én elhatároztam, hogy addig nem fogok meghalni, míg egyszer nem láttam a japán sakurákat. ^^




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése